PUTALERT
Brisanje PUTALERT računa
Korisnici PUTALERT-a mogu trajno obrisati svoj račun i povezane lične podatke.
Ako imate pristup aplikaciji
Najjednostavniji način je:
PUTALERT → Postavke → Nalog → Obriši račun
Aplikacija će tražiti potvrdu prije pokretanja postupka.
Nakon uspješnog brisanja račun se trajno uklanja.
Ako više nemate pristup aplikaciji
Možete poslati zahtjev za brisanje računa putem emaila:
U zahtjevu navedite email adresu koja je povezana sa vašim PUTALERT računom kako bismo mogli provjeriti zahtjev.
Nemojte slati svoju lozinku.
Nemojte slati access token ili refresh token.
Nemojte slati podatke o platnim karticama.
Šta se briše?
Brisanjem računa uklanjaju se ili deaktiviraju podaci povezani sa vašim korisničkim računom, uključujući:
- korisnički račun;
- profil;
- push tokene;
- postavke obavijesti;
- lokaciju koja se koristi za push obavijesti;
- korisničke potvrde i flags;
- fotografije povezane sa vašim računom;
- druge podatke koji su isključivo povezani sa vašim računom.
Određeni javni community sadržaj, kao što su prijave, pitanja ili odgovori, može ostati dostupan ako je potreban za integritet zajednice.
U tom slučaju identifikaciona veza sa vašim računom uklanja se ili anonimizuje.
Važno
Brisanje računa je trajna radnja i ne može se poništiti nakon završetka postupka.
Za pitanja: putalert.app@gmail.com
Web zahtjev za brisanje
Ako više nemate pristup aplikaciji, možete poslati zahtjev za brisanje računa putem obrasca ispod. Zahtjev se zaprima radi provjere i obrade; brisanje računa nije automatsko nakon slanja zahtjeva.
Alternativno, možete poslati email na putalert.app@gmail.com.